Η αντιμετώπιση του site και άλλα συναφή

Ξαναγράφουμε εδω το ιστορικό του site, επειδή δημιουργήθηκαν κάποια θέματα σε γνωστούς κύκλους, ώστε να προστατευτεί το κύρος του ιστότοπου. To www. wasteland. gr ξεκίνησε το 2005 σαν ιντερνετικός ραδιοφωνικός σταθμός και ήταν μία πρωτοπορία εκείνη την εποχή, παίζοντας  μουσική που για τους άλλους ελληνικούς σταθμούς ήταν ανύπαρκτη.

Το 2011 ο ιστότοπος έκλεισε λόγω οικονομικών προβλημάτων κυρίως. Στο διάστημα αυτό όμως απέκτησε πολλούς φανατικούς φίλους. Παραθέτουμε εδώ το κείμενο του σταθμού το 2006
"Το ράδιό μας είναι ερασιτεχνικός σταθμός. Την ομάδα του αποτελούν άτομα με αγάπη για την μουσική. "Εκπέμπει" μόνο μέσω Internet, στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, καλή μουσική όπως την καταλαβαίνει η ομάδα του, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Η μουσική του εξαρτάται από την διάθεση της ημέρας και τις προτιμήσεις των παραγωγών, έχει όμως σαφή προσανατολισμό στο Rock (ελληνικό και ξένο), τα blues και την Jazz. Η αισθητική του Site είναι σκόπιμα διαμορφωμένη σύμφωνα με το όνομα του Σταθμού, κληρονομιά από την μουσική των Who.
Ο σταθμός θα είναι πάντα ανοικτός στις δικές σας προτάσεις για την μουσική και τις εκπομπές του. Ο σταθμός δεν πρόκειται να βάλει διαφημίσεις, η καλύτερη στήριξη είναι οι ακροατές του, εσείς."

To site ανοιξε ξανά το 2015, με διαφορετική φιλοσοφία, πέρα από το ραδιόφωνο και την μετάδοση μουσικής. Παραθέτουμε το κείμενο

"Το site αυτό στοχεύει στον σχηματισμό μιας ομάδας από καλλιτέχνες με κοινή καλλιτεχνική κοσμοθωρία, και ενός χώρου όπου θα μπορούν να εκφραστούν και να κοινοποιήσουν την δουλειά τους. To site είναι μακριά από πολιτικά κόμματα, είναι όμως "μερικά κλικ αριστερά". Απόψεις άλλων είναι σεβαστές, αλλά ακόμη περισσότερο σεβαστά είναι η δική μας ακεραιότητα και οι απόψεις μας για την τέχνη."
"To site είναι ανοικτό σε καινούργια πρόσωπα, απαιτείται όμως έγκριση από την αρχική ομάδα. Εαν θέλετε να συμμετάσχετε μπορείτε να μας στείλετε email [email στο wasteland] . Θα σας απαντήσουμε και θα κανονίσουμε μία συνάντηση, αν είμαστε θετικοί. Η απάντηση μπορεί όμως να είναι αρνητική, και χωρίς παρεξήγηση μπορεί απλά να σημαίνει οτι δεν έχουμε κοινούς στόχους η κοσμοθεωρία."
"εάν σας ενδιαφέρει η συμετοχή στο site, παρακαλούμε στείλτε ένα email
- Δεν υπάρχει πουθενά θέμα αμοιβής ή πληρωμής, το site είναι μακρυά από οποιαδήποτε οικονομικό όφελος.
- Το site δεν πρόκειται να βάλει διαφημίσεις."

Από την αρχή έγινε ξεκάθαρο οτι ο δημιουργός του site ανέλαβε την συντήρισή του και την εισαγωγή ορισμένων κειμένων των καλλιτεχνών σαν ενδεικτικό περιεχόμενο. Δημιουργήθηκε επίσης on line help και τεκμηρίωση, ώστε να διευκολυνθούν τα μέλη στην εισαγωγή και επεξεργασία κειμένων, εικόνων και video. Η τεκμηρίωση αυτή έγινε και σε αρχεία PDF που δόθηκαν στα μέλη. Σπαταλήθηκαν άπειρες ώρες εργασίας, ώστε το site να είναι εύληπτο και εύκολα διαχειρίσημο. Ο δημιουργός σε καμμία περίπτωση δεν θα αναλάβανε την εισαγωγή και  επεξεργασία κειμένων των μελών. Ηταν κάτι που έπρεπε να γίνεται από τα μέλη. Είναι ένα ανοικτό site χωρίς αμοιβή. Κανείς δεν πληρώνει για τίποτε!! Οσοι ήθελαν επιπλέον υποστήριξη, ας πήγαιναν σε μία εταιρεία του χώρου με πληρωμή.
Ολα τα μέλη είχαν συμφωνήσει σε αυτή την διαδικασία. Σε κάποιους έγινε σε συναντήσεις και επιπλέον ενημέρωση.

Ομως στην πορεία το site κατέληξε σε απαξίωση. Πέρα από μερικές δημοσιεύσεις τον πρώτο μήνα (και κάποιες τις ανέλαβε ο διαχεριστής, παρ' όλα αυτά)
Η δραστηριότητα έφτασε στο μηδέν. Μετα από ένα χρόνο αδράνειας κατέληξα στο συμπέρασμα οτι καλύτερα να απενεργοποιθεί παρά να εμφανίζεται σαν "zombie" και σε κάθε επίσκεψη να δείχνει το ιδίο και το ίδιο περιεχόμενο. Στο Facebook ανακοινώθηκε αυτή η απόφαση, εξηγώντας τους λόγους. Το site ηταν μια συμφωνία φίλων. Η συμφωνία όμως δεν τηρήθηκε, τα μέλη και τα κειμενά τους αφαιρέθηκαν. Στην ανακοίνωση του FB ουδέν σχόλιον, δεν απάντησε κανένας.

Πέρασε καιρός, και κάποιος που είχε πολύ καιρό να επισκεφτεί το site και προφανώς ούτε καν είχε διαβάσει την ανακοίνωση στο Facebook διαπιστώνοντας οτι τα menu είχαν διαγραφεί εξοργίστηκε υπέρ του δέοντος ! Χωρίς να εποικοινωνήσει μαζί μας άρχισε μία λασπολογία στο Facebook για απαράδεκτες και παράνομες πράξεις. Ξεκίνησε μια κακολογία για το site wasteland.gr (προφανώς ορμόμενος από την αφαίρεση των δημοσιεύσεών στο site).
Δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην ανακοίνωσή (μας έχει μπλοκάρει), αλλά εξακολουθεί να είναι θέμα. Μάλιστα εμαθα για ένα σχόλιο που γράφτηκε:
--Είναι είναι παράνομη η διαγραφή κειμένων και θα πρέπει να ειδοποιήσει εισαγγελέα !!!!!!

Οπως είναι φανερό δεν υπάρχει επιστροφή. Το site αυτό έχει μία θετική ιστορία δέκα ετών και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το αμαυρώνει και μάλιστα χωρίς να έχει δίκιο. Οσοι το απαξίωσαν είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση

Υπάρχουν διάφορες σκέψεις και συζητήσεις για το μέλλον του site, θα δείξει.

Καλή πρόοδο σε όσα κάνετε
από τους δημιουργούς του site

leave