ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2016

kazamias

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2016 (από Α.Δ.Απειρανθίτη)

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

-Εκλογές στην ΝΔ.Υποψήφιοι,ο Κουτρούλης,η κουτσή Μαρία,η μάνα του Κίτσου κι ο Αστραπόγιαννος.Εκλέγεται ο νέος, αδοκίμαστος και ελπιδοφόρος Κ.Καραμανλής.

-Ο υπουργός οικονομικών ανακαλύπτει πως τα τέλη κυκλοφορίας, ο ΕΝΦΙΑ, και ο ΦΠΑ άφησαν το Δεκέμβριο του'15 ένα ποσοστό 5% του Δώρου Χριστουγέννων απείραχτο.Βάζει έξτρα φόρο.

-Ψηφίζεται το νέο Ασφαλιστικό,από την κυβερνητική πλειοψηφία που επετέυχθει χάριν στους ψήφους του προέδρου που έλεγε “ζώα” τους πολίτες και τώρα φροντίζει να ζήσουν σε συνθήκες….σταύλου.

-Ανακοινώνεται ως αναθεωρημένο προσδόκμο ζωής τα 95 έτη.Ετσι θα πληρώνουμε προκαταβολικά τώρα,το σύνολο της αξίας σύνταξης από τα 65 ως τα 95 = 30 χρόνια και θα παίρνουμε σύνταξη στα 91.

Οι συντάξεις μειώνονται κατά 10%.Η ανεργία αυξάνεται.Η ανάπτυξη έρχεται,ανοίγουν 174 νέα σουβλατζίδικα.

….ότι δηλαδή γίνεται πάντα…

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

-Τρομοκράτες βάζουν βόμβες σε 7 ευρωπαικές πρωτεύουσες.Μεταξύ αυτών και η Αθήνα,στην οποία όμως δεν σκάνε,διότι λόγω απεργίας της ΔΕΗ,προκλήθηκε 2ωρο blackout και συγκεκριμένες συχνότητες της κινητής τηλεφωνίας που θα τις ενεργοποιούσαν δεν λειτούργησαν.Οι G20 αποφασίζουν να εντείνουν τους βομβαρδισμούς.Μεταξύ άλλων ένα Ισραηλινό F-16 καταρρίπτει ένα τουρκικό Fhantom,που είχε προηγουμένως καταρρίψει ένα γαλλικό Mirage ,που είχε καταρριψει κατά λάθος ένα Ιταλικό F 18,που είχε καταρρίψει ένα ρωσικο SU 24.που είχε καταρρίψει ένα Ουκρανικό MIG.Στο παρα πέντε να ξεκινήσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος.Την κατάσταση σώζει ο πρόεδρος Ομπάμα με τη φράση: "είστε όλοι ηλίθιοι".        

Η τρόικα -sorry «θεσμοί» ήθελα να πω-απαιτούν για να εκταμιεύσουν την νέα δανειακή δόση ,να μπουν μετρητές κατανάλωσης σ’όλα τα οικιακά ψυγεία,κουζίνες,φούρνους μικροκυμάτων,καφετιέρες κτλ και αν ξεπερνούν ένα δεδομένο ποσοστό λειτουργίας να «κλειδώνουν».

-Οι συντάξεις μειώνονται κατά 10%.Η ανεργία αυξάνεται.Η ανάπτυξη έρχεται, ανοίγουν 258 νέες καφετέριες,

….ότι δηλαδή γίνεται πάντα…

ΜΑΡΤΙΟΣ

-Την πρώτη εβδομάδα,γίνονται 568 παραβιάσεις του εναερίου μας χώρου από τουρκικά πολεμικά.Η κυβέρνηση αντιδρά σκληρά και αποφασιστικά προτείνωντας να καταγραφεί στο βιβλιό Γκίνες το νέο ρεκόρ και στέλνει συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Τούρκο πρωθυπουργό.

-Βγαίνει νέα γραμματική της ελληνικής γλώσσας για τα σχολεία του δημοτικού.Μεταξύ άλλων απαιτεί οι μπότες να λέγονται μπούτσες, τα αυτοκίνητα κάρα, το λούζομαι, πλυς’και τσακίσ’ και άλλα χρήσιμα στην βελτιστοποίηση της γλώσσας….

-Μετά την τετραετή εφαρμογή των φορολογικών ελέγχων σε μεγάλες ετπιχειρήσεις, από ιδιωτικές εταιρείες,η επιτυχία του μέτρου επεκτείνεται και σε άλλους τομείς. Οι πολίτες αναλαμβάνουν να πληρώνουν ιδιωτικές εταιρείες για αστυνόμευση,δημοτική καθαριότητα,εκπαίδευση,δημόσια τηλεόραση,ενέργεια κτλ. Η κυβέρνηση ανακοινώνει την πρόσληψη 50,000 νέων δημοσίων υπαλλήλων για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες…

-Οι συντάξεις μειώνονται κατά 10%.Η ανεργία αυξάνεται.Η ανάπτυξη έρχεται, ανοίγουν 49 νέα κομωτήρια.

….ότι δηλαδή γίνεται πάντα…

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

-Αρχίζουν να κτίζονται τα νέα υπερμοντέρνα γήπεδα της ΑΕΚ και του ΠΑΟ.Στο πρώτο μπαίνουν 3 τούβλα,ενω στο δεύτερο καρφώνονται 4 τάβλες.Οι πρόεδροι εμφανώς ενθουσιασμένοι ανακοινώνουν πως τα έργα θα συνεχιστούν με τον ίδιο φρενήρη ρυθμό.

-Στον τελικό του κυπέλου,γίνονται πολλά επεισόδια,με αποτέλεσμα ο υπουργός αθλητισμού να αποφασίσει να είναι κεκλεισμένων των θυρών ΟΛΑ τα γήπεδα για 17 χρόνια, οι αγώνες να γίνονται με playstation απο την τηλεόραση και το πρωτάθλημα να απονείμεται με γραπτό διαγωνισμό από το Σεπτέμβριο.Παρ’όλα αυτά η συμμετοχή των «φιλάθλων» στα στοιχήματα, αυξάνεται κατακόρυφα.

-Τα κρατικά έσοδα εμφανίζονται-εντελώς παραδόξως-πάλι μειωμένα, γι αυτό οι θεσμοί απαιτούν ν’αυξηθεί ο φόρος των επιχειρήσεων από 29% σε 59% ,το ΦΠΑ σε 60% και η προκαταβολή του επόμενου έτους στο 227,82 %.Ο Σόιμπλε εκφράζει την έκπληξη του, που οι Ελληνες δυσανασχετούν με τα νέα μέτρα.

-Ο υπουργός ανακοινώνει πως δεν θ’αφήσει να κινδυνεύσει με πλειστηριασμό, η «τελευταία» κατοικία.

-Η κυβέρνηση νοιώθει τη δυσαρέσκεια του λαού,αλλά δεν παραιτείται διότι κανένας στην αντιπολίτεση δεν θέλει ν’αναλάβει την εξουσία.

-Οι συντάξεις μειώνονται κατά 10%.Η ανεργία αυξάνεται.Η ανάπτυξη έρχεται, ανοίγουν 168 νέα περίπτερα.

….ότι δηλαδή γίνεται πάντα…

ΜΑΙΟΣ

-Γίνεται δημοψήφισμα για το αν η αντιπολίτευση πρέπει να αναγκαστεί να γίνει κυβέρνηση. Αποχή 82%.Το ΚΚΕ “ψηφίζει” λευκό. Ο πρωθυπουργός στο προεκλογικό του λόγο υποστηρίζει πως αν παραμείνει θα οδηγήσει σίγουρα τη χώρα σε χρεοκοπία, αλλά η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως αν έρθει στην εξουσία θα φέρει τις επτά πληγές του Φαραώ,την φωτιά απ’τα Σόδομα και Γόμορα ,την πανώλη του 13ου αιώνα και όπως είναι αναμενόμενο οι ψηφοφόροι την πιστεύουν και ψηφίζουν μα μείνει η…κυβέρνηση…

-Ο ΣΕΒ διαμαρτύρεται για την υπερβολικά φιλεργατική πολιτική της κυβέρνησης και ζητά να πάει ο κατώτατος μισθός στα 85 ευρώ το μήνα και τις “κρατήσεις” των ταμείων των εργοδοτών να τις πληρώνουν οι υπάλληλοι για να “αναπτυχθεί” η επιχειρηματικότητα και η οικονομία.

-Γίνεται μετά από πολλά χρόνια η μεγάλη έκπληξη και το πρωτάθλημα πάει στον Πειραιά! Οι Ολυμπιακοί πανηγυρίζουν έξαλλα για το πρωτοφανές γεγονός που είχε να συμβεί από…πέρυσι.

--Οι συντάξεις μειώνονται κατά 10%.Η ανεργία αυξάνεται.Η ανάπτυξη έρχεται, ανοίγουν 94 νέα γυράδικα και κλείνουν όλα τα προηγούμενα.

….ότι δηλαδή γίνεται πάντα…

ΙΟΥΝΙΟΣ

-Με αφορμή τις προβλέψεις για αυξημένη τουριστική προσέλευση απ’το εξωτερικό ,η κυβέρνηση γνωστοποιει ότι ήταν η τελευταία φορά που συγκεκριμένες ανώτατες σχολές περιλαμβάνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ετσι ανακοινώνεται η κατάργηση του Πολυτεχνείου,της Νομικής και του Φυσικομαθηματικού.Ιδρύονται τα νέα Πανεπιστήμια που καλύπτουν τις ανάγκες της νέας εποχής, η Ανωτάτη Γκαρσονική, το Πολυαχθοφορείο και η Παραδουλεύτρειος, ενώ στα ΤΕΙ ανοίγει το τμήμα “χειριστών σφουγγαρίστρας”.Ο Υπουργός ανακοινώνει πως τα Capital Controls τελικά θα αρθούν όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βεβαιωθουν πως κανείς δεν έχει πλέον καταθέσεις.....

-Γνωστός «αναρχικός» καλλιτέχνης αφήνει το φτωχικό του στην Εκάλη για να περάσει το καλοκαίρι στο φτωχικό του στην Αντίπαρο.Επίσης γνωστός «αντιεξουσιαστής» καλλιτέχνης που σατυρίζει μόνο την αντιπολίτευση,σαλπάρει με το κόττερο του.

--Οι συντάξεις μειώνονται κατά 10%.Η ανεργία αυξάνεται.Η ανάπτυξη έρχεται,

….ότι δηλαδή γίνεται πάντα…

ΙΟΥΛΙΟΣ

-Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά στην αντιλαική πολιτική της εξουσίας με τεράστια απεργία που για 28η φορά τα τελευταία 5 χρόνια διαρκεί μόνο μία μέρα και δεν προβληματίζειί απολύτως κανέναν ! Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμμετέχουν ενωτικά σαν μιά γροθιά, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις σε 16 διαφορετικές πλατείες για να μην συναντηθούν μεταξύ τους

-Οι ελληνικές ομάδες αποκλείονται ΟΛΕΣ από τα προκριματικά των ευρωπαικών διοργανώσεων αλλά τις παρηγορεί ότι τον Αύγουστο θα ξεκινήσει το συναρπαστικό,δίκιο απρόβλεπτο και θεαματικό Ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι πλέον περιλαμβάνεται στο στοίχημα η πρόβλεψη για το τι χρώμα κουράδες έχεσαν την προηγούμενη του αγώνα οι παίκτες.Η συμμετοχή των «φιλάθλων» στα στοιχήματα, αυξάνεται κατακόρυφα.

--Οι συντάξεις μειώνονται κατά 10%.Η ανεργία αυξάνεται.Η ανάπτυξη έρχεται,

….ότι δηλαδή γίνεται πάντα…

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

-Μεσούσης της τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση παραιτείται,διότι η αριστεροδεξιά πτέρυγα διαφωνει με την κεντροαριστερή συνιστώσα που έχασε την υποστήριξη της βορειανατολικής τάσης.Κατεβαίνουν 3 νέα κόμματα, το”Ρυάκι”, η “Νέα Φτωχοκρατία” και το “Φρανκοχιτλερικοσταλινικό κίνημα”.Το 88% των ψηφοφόρων αποφασίζει να πάει για …μπάνιο.Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ολόιδια με τον Σεπτέμβιο του 2015 και η νέα κυβέρνηση με νωπή την λαική εντολή, αποφασίζει να συνεχίσει το μεγαλόπνοο έργο της,δηλαδή μα μην κάνει τίποτα.

-Η Ευρωπαική ένωση ζητά απ’την Τουρκία να βοηθήσει στην ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών και προσφύγων.Η τουρκική κυβέρνηση απαιτεί ως αντάλλαγμα την πλήρη ένταξη της, 333 δις δολάρια cash, 7 ελληνικά νησιά και οι Τούρκοι φοιτητές να μπάινουν με υποτροφία κατ’ευθείαν στην Οξφόρδη και το Καίμπριτζ. Οι Βρυξέλλες δέχονται.

--Οι συντάξεις μειώνονται κατά 10%.Η ανεργία αυξάνεται.Η ανάπτυξη έρχεται,

….ότι δηλαδή γίνεται πάντα…

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

-Θεσπίζεται ο θεσμός της ”αρμονικής συμβίωσης”.Κάθε ελληνική οικογένεια θα πρέπει να φιλοξενεί στο σπίτι της έναν πρόσφυγα.

-Καταργείται ο θεσμός του γάμου μεταξύ ετερόφυλλων.Πολλοί άντρες προσπαθούν να παντρευτούν ντυμένοι “γυναίκες” και πολλές γυναίκες το αντίστροφο,αλλά η ΔΕΓΕΟ (δίωξη εγκλήματος γεννητικών οργάνων) τους ανακαλύπτει.

_Επιτέλους θεσπίζεται η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.Η Εκκλησία θα πληρώνει ετησίως φόρο 0,0000000000000000000000000001 % για κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο που της ανηκει επί της αξίας του οικοπέδου το 1453.

-Εγκαινιάζεται το μετρό της Θεσσαλονίκης κι όλοι οι νεοεισερχόμενοι επιβάτες ψέλνουν τον ακάθιστο ύμνο.

-Τα Σκόπια,σε αντίδραση για την μη αναγνώριση του "Macedonia" από την Ελλάδα,προτείνουν να ονομαστεί η χώρα μας σε "Πρώην Ανεξάρτητη Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Κοινότητα"

Οι συντάξεις μειώνονται κατά 10%.Η ανεργία αυξάνεται.Η ανάπτυξη έρχεται,

….ότι δηλαδή γίνεται πάντα…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

-Λόγω αυξημένων αναγκών που προκαλεί ο πλουραλισμός απόψεων,πολιτικών τάσεων και η ισχυρή αντικειμενκότητα στην ΕΡΤ,προσλαμβάνονται ακόμη 7 χιλιάδες υπάλληλοι.

-Η Μέρκελ,το ΔΝΤ και οι Βρυξέλλες εμέσως πλην σαφώς παραδέχονται ότι χρησιμοποίησαν την Ελλάδα ως πειραματόζωο, με την φράση : «επιτέλους μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κακόμοιρα ποντικάκια στα εργαστήρια με τους αποδεδειγμένα πιο αποτελεσματικούς μπαταχτσήδες Ελληνες».

-Γίνεται δημοψήφισμα αν θέλουμε να κουρευτεί το χρέος του Ελληνικού κράτους συνολικά ή να κουρευτούν τα χρέη αυτών που χρωστούν σε προσωπικό επίπεδο.Το 70 % ψηφίζει το πρώτο, αλλά μέσα του εύχεται να κάνει κωλοτούμπα ο πρωθυπουργός και να ισχύσει το δεύτερο.

Οι συντάξεις μειώνονται κατά 10%.Η ανεργία αυξάνεται.Η ανάπτυξη έρχεται,

….ότι δηλαδή γίνεται πάντα…

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

-Γνωστός Αμερικανός Επιχειρηματίας- τρισεκατομμυριούχος,,στον προεκλογικό του λόγο ως υποψήφιος για την Αμερικάνικη Προεδρεία, αποκαλύπτει πως για την ανεργία,την πείνα και τους πολέμους φταίνε οι κομμουνιστές,οι τζιχαντιστές,τα συνδικάτα και οι ομοφυλόφιλοι.

-Γνωστό εκδοτικό συγκρότημα το οποίο από τις πωλήσεις της εφημερίδας του και τις διαφημίσεις εισπράττει 180 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα, προσφέρει σε 100 τυχερούς αναγνώστες του,τρεις χιλιάδες ευρώ στον καθένα την εβδομάδα.

-Ψηφίζεται με 151 ψήφους (δηλαδή το 93,5% των βουλευτών που εκλέχθηκαν από το 43% του 52% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων-δηλαδή ΜΟΝΟ το 21% του λαού) στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα αντικαταστήσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ τα 289 προηγούμενα που είχαν ψηφισθεί οριστικά…

Οι συντάξεις μειώνονται κατά 10%.Η ανεργία αυξάνεται.Η ανάπτυξη έρχεται,

….ότι δηλαδή γίνεται πάντα…

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

-Σε εορταστική ατμόσφαιρα ανακοινώνεται η κατάργηση της λέξης “Μνημόνιο”.Από τον Ιανουάριο του 2017 θα λέγεται “Μνήμα-νιο”

-Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για τα πολύ σκληρά μέτρα κατά του λαού.Στην ομιλία του στην Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλιτεύει τον πρωθυπουργό για ανικανότητα να πάρει ακόμα πιό…σκληρά μέτρα!!.

Οι συνταξιούχοι καλούνται να καταθέσουν στην εφορία το 10%.της σύνταξης που έπαιρναν το 2015 διότι οι συντάξεις μηδένισαν και δεν μπορούν να μειωθούν άλλο.

Η ανεργία δεν αυξάνεται πλέον διότι κανείς δεν δουλεύει, η ανάπτυξη είτε έρθει είτε δεν έρθει δεν έχει καμία απολύτως σημασία……

….ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ…

Υ.Γ ο Καζαμίας 2016 είναι χιουμοριστικός και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.